Dieta Atlántica: receitas que coidan a túa saúde

Publicado o 03 de Marzo de 2011

O presidente de ASGAEDA,destacou os beneficios dunha dieta atlántica que aos poucos se está demostrando que ademais de que á xente gústalle gastronómicamente, "é boa para a saúde"

O presidente de ASGAEDA, Asociación Galega de Estudos da Dieta Atlántica, Aniceto Charro, destacou os beneficios dunha dieta atlántica que aos poucos se está demostrando que ademais de que á xente gústalle gastronómicamente, "é boa para a saúde".

Levamos anos promulgando os beneficios da dieta mediterránea como saborosa fonte de saúde. Con todo, no noso país non é o único tipo de gastronomía que nos coida por dentro mentres gozamos de suculentos manxares.

O experto na Dieta Atlántica engadiu que se basea na lonxevidade dos seus habitantes, unha das maiores "de Europa e "España", que se suma á súa gran riqueza gastronómica da comunidade. Este catedrático de Endocrinoloxía destacou a gran variedade da dieta atlántica dentro da dieta española, da que resaltou a "riqueza gastronómica" en todas as súas comunidades autónomas. "Non creo que exista ningún país do mundo coa variedade gastronómica do noso, cunha riqueza incuestionable en todas as súas autonomías", indicou durante a conferencia inaugural do atopo Dieta e Saúde, que se desenvolve dentro do Salón Galego de Gastronomía e Turismo de Ourense.

Neste sentido, referiuse á gran riqueza de contar con dous mares, o Atlántico e o Mediterráneo, "cada un coa súa forma de alimentarse" e que é "moitas veces confluyente". No caso da Dieta Atlántica, Charro subliñou que os beneficios son moi claros e contrastados "sobre o corazón". Neste sentido, referiuse ao desenvolvemento de diversos estudos nos que "parece que tamén o consumo de Omega 3 é bo para o cerebro" e ao que agora se suma outro estudo de Oxford no que se afirma que "as mulleres que consomen dúas veces pescado á semana teñen un coeficiente intelectual mellor e tamén unha mellor conduta social".

A este respecto, destacou a existencia doutro estudo no que se demostrou que en cárceres suecos onde se consome máis cantidade de peixe hai maior control da violencia".

Con respecto á carne, Charro asegurou que a carne do Atlántico é máis saudable que a do Mediterráneo, en concreto a de porco.

Como produtos máis saudables situou primeiro os produtos de mar, que ademais contan cunha "calidade incuestionable". Diferenciou dous aspectos, a obesidade e alimentación. Segundo o especialista unha "cousa é alimentarse ben e outra comer máis do debido e en Galicia cómese moito". Un aspecto, concluíu, que non ten que ver coa calidade dos produtos.